pewag sneeuwkettingen FAQs

De juiste ketting vinden

 

Gebruik de Sneeuwkettingconfigurator om de juiste ketting voor uw voertuig te vinden.

Neem voor aankopen a.u.b. contact op met een dealer in uw buurt. 

Er is een sneeuwketting voor elke bandmaat. Er bestaan echter bandencombinaties bij voertuigen waarvoor de voertuigfabrikant geen gebruik van kettingen toestaat. Controleer in de handleiding van uw voertuig welke bandenafmetingen uw fabrikant goedkeurt.

Bij een speciaalzaak. Vereiste informatie: banddiameter + wijdte, voertuig, toepassing.

Kettingen aan de voor-/achteras

De voertuigfabrikant moet het gebruik van kettingen goedkeuren. In de voertuighandleiding staat beschreven of u de kettingen wel of niet aan de voor- of achteras mag bevestigen. Alle pewag-sneeuwkettingen zijn geschikt voor zowel de voor- als de achteras. U vindt de juiste ketting met behulp van de Sneeuwkettingconfigurator.

Verandering van voertuig

De voertuigfabrikant moet het gebruik van kettingen goedkeuren. Dan zou u de kettingen op de banden moeten leggen om te zien of ze passen. Aanpassen aan een andere bandmaat is niet mogelijk. U kunt vaststellen of de bestaande kettingen op de nieuwe bandmaat van het nieuwe voertuig passen met behulp van de Sneeuwkettingconfigurator.

Reserveonderdelen

Personenauto's: sommige reserveonderdelen kunnen opnieuw via uw sneeuwkettingverkoper worden besteld.

Commerciële voertuigen: reserveonderdelen voor commerciële voertuigen kunnen bij uw sneeuwkettingverkoper worden besteld. Grote reparaties kunnen echter alleen worden uitgevoerd in de fabriek.

Retourneer de kettingen a.u.b. inclusief factuur naar pewag via de dealer.

Beschikbaarheid

pewag levert uitsluitend aan de groothandel. Neem a.u.b. contact op met een dealer in uw buurt.

Garantie

pewag biedt eindklanten een internationale fabrieksgarantie boven op de standaardgarantie. Deze garantie is 3 jaar geldig vanaf de aankoopdatum bij de dealer. Wij verklaren bij dezen dat onze producten geproduceerd zijn volgens de strenge richtlijnen van ÖNORM V5117/V5119 (Oostenrijkse norminstelling).

Montage / verwijdering

In het algemeen raden wij u aan om de montage-instructies te lezen voordat u de sneeuwkettingen voor het eerst bevestigt en deze informatie gebruikt ter ondersteuning. De pewag servostar-ketting moet vóór gebruik eerst worden aangepast.

Alle kettingen, m.u.v. de pewag servomatik en de pewag servostar, zijn omkeerbaar en kunnen vanaf links of rechts worden bevestigd.

U kunt nieuwe montage-instructies van pewag aanvragen via uw dealer.

Houd er rekening mee dat het voertuig moet worden gepositioneerd met de banden in een specifieke positie, zoals beschreven staat in de montage-instructies, om de ketting gemakkelijk te kunnen demonteren.

Voertuigen met alle soorten banden

De voertuigfabrikant bepaalt waar de ketting moet worden bevestigd. Deze informatie staat vermeld in de voertuighandleiding. U kunt vaststellen wat de juiste ketting is voor u via de Sneeuwkettingconfigurator. pewag heeft een speciale productlijn voor sneeuwkettingen voor alle soorten banden.

Ruimte

Neem a.u.b. de informatie van de voertuigfabrikant in uw voertuighandleiding in acht.

De pewag-Sneeuwkettingconfigurator houdt rekening met het correcte type ketting voor het voertuig en voor de toepassing.

In het algemeen kunt u tegen een ruimteprobleem aanlopen in de wielkast tegenover de vering, als er sprake is van bepaalde aanbouwdelen, en meestal bij de voorbanden. Voor een voertuig met een ruimteprobleem adviseert pewag de kettingen pewag servostar (geen ruimte), pewag sport (minimale ruimte voor ketting 7 mm) en de pewag servomatik (minimale ruimte ketting 9 mm).

Kettingdikte

Deze informatie staat vermeld op de pewag-website onder het menupunt ‘Producten’ voor het respectievelijke type sneeuwketting.

Deze informatie staat vermeld op de pewag-website onder het menupunt ‘Producten’ voor het respectievelijke type sneeuwketting.

Snelheid

Max. 50 km/h op wegen die volledig bedekt zijn met sneeuw of ijs. Neem a.u.b. de voertuig-specifieke beperkingen in uw voertuighandleiding in acht.

Huurauto's

We kunnen deze vraag niet beantwoorden, omdat er heel veel verschillende huurauto's zijn.

Een typeaanduiding vinden

Die staat gestempeld op de plastic behuizing van de kabel en op de rode snox-doos voor snox. Op de servostar staat die gestempeld op een van de vier plastic plaatjes. Bij oudere kettingen soms op de bevestiging of op de omleiding.

Aluminium velgen

Kettingen met plastic clips ontzien de velgen. 100% bescherming is om technische redenen echter niet mogelijk (reisbeweging).

In dat geval adviseert pewag de pewag snox of kettingen van de pewag servo-lijn, pewag servostar en de pewag servomatik.

Sneeuwkettingen voor terreinwagens

Controleer de gegevens van de voertuigfabrikant. Is er voldoende ruimte? Probeer de ketting gewoon uit op de auto.

Kettingmaat / bandafmetingen

Personenauto's: de kettingmaat staat op de stempel op de plastic behuizing van de kettingkabel, op gestempelde onderdelen, op vergrendelingsdelen, op plastic plaatjes en op de snox-doos.

Commerciële voertuigen: de kettingmaat staat op de spanner.

Bekijk de voertuighandleiding om te controleren welke kettingen zijn toegestaan. Controleer de Sneeuwkettingconfigurator​​​​​​​ om te zien welke ketting is toegestaan voor de bandencombinatie van uw voertuig. Vergelijk deze vervolgens met de beschikbare ketting. Er worden elke jaar weer nieuwe bandafmetingen toegevoegd. Daarom staat niet elke maat vermeld op de verpakking.