pewag investeert in innovatieve oplossingen voor de bosbouw

Behalve op een hoge kwaliteit, een lange levensduur en rentabiliteit richt pewag zich ook op maximale bodembescherming in het bos

pewag heeft al honderden jaren ervaring met de productie van kettingen en componenten. Om een optimale kwaliteit te garanderen, vindt de volledige productie nog altijd plaats in Midden-Europa. Zo kunnen wij het overzicht behouden over de volledige productieketen en de gebruiker maximale kwaliteit, een lange levensduur en rentabiliteit garanderen.

De afgelopen jaren zijn de eisen die aan bosbouwproducten worden gesteld met een belangrijke component uitgebreid. Naast de uitstekende bestendigheid, robuustheid en rentabiliteit staan ook de minimale bodembelasting en de bescherming van de natuur op de voorgrond. Daarom hebben wij geïnvesteerd in de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor de bosbouw en de behoeftes van onze klanten en de natuur op elkaar afgestemd. Onze pewag bosbouwtracks hebben 4 centrale voordelen:

  • Grotere slijtvastheid en langere levensduur
  • Verbeterde tractie
  • Uitstekende rentabiliteit
  • Maximale bodembescherming

 

Alle pewag bosbouwtracks zijn voorzien van studs in het bewezen pewag starwave®-profiel. De ribbels van het starwave®-profiel bereiken een grotere tractie dan gladde studs, omdat deze meer oppervlak hebben. Dat betekent ook dat er meer slijtagevolume aanwezig is. Daardoor worden juist onder zware omstandigheden een hoge bestendigheid en een langere levensduur van de studs gewaarborgd. Daarnaast garandeert een speciaal hardingsproces in het schakelsysteem een verbeterde slijtvastheid, wat resulteert in een langere levensduur van de bosbouwtrack.

Dankzij het innovatieve pewag starwave®-profiel en de asymmetrische indeling van de studs wordt de tractie aanzienlijk verhoogd. Onafhankelijk van het soort ondergrond grijpen de asymmetrisch ingedeelde studs betrouwbaar in de bodem. Daardoor worden een grotere tractie, minder risico op wegglijden en meer stabiliteit gewaarborgd.

Doordat de tracks een optimale pasvorm hebben voor de banden zakt de machine minder weg en glijdt makkelijker over de ondergrond. Dat heeft tot gevolg dat er minder brandstof wordt gebruikt en de machine sneller en efficiënter wordt.

Doordat de bodem minder wordt belast, leveren bosbouwtracks van pewag een belangrijke bijdrage aan de milieuvriendelijkheid en duurzaamheid. Door de brede profieluitvoering wordt het risico dat machines op zachte ondergronden wegzinken tot een minimum beperkt en daardoor ook het omploegen en onherstelbaar beschadigen van de bodem.

Voor meer veiligheid in het bos: pewag bosbouwproducten!

 

Wij geven u graag advies en helpen u bij de keuze van het geschikte bosbouwproduct. Schrijf een e-mail aan [email protected] of neem contact op met onze klantenservice.Telefoonnummer +31 252 34 09 28.

Meer details over onze bosbouwproducten.