Veilig werken in het bos met pewag

Of het nu om een steil terrein, rotsachtige bodem, modder of sneeuw gaat: pewag heeft de geschikte oplossing voor alle ondergronden

We weten allemaal dat veiligheid een belangrijke rol speelt bij de werkzaamheden in het bos. Bij de steeds grotere en duurdere machines, met tot wel 10 wielen, kunnen fouten fataal zijn, zowel voor mensen als voor voertuigen. Bosbouwkettingen en bosbouwtracks bieden ons daarom een belangrijk extra veiligheidsaspect bij het werken in het bos.

Ze geven houvast op ruw, steil terrein en beveiligen ons en onze machine tegen wegglijden en ongevallen. De tracks en kettingen zijn er in verschillende uitvoeringen, geschikt voor verschillende toepassingsgebieden en ondergronden. Of we nu op een door sneeuw bedekt en modderig terrein onderweg zijn of op een rotsachtige bodem, er is een geschikte ketting voor elke ondergrond. pewag biedt ook allrounders aan voor het werken onder de meest uiteenlopende omstandigheden.

Bosbouwkettingen helpen ons om veiliger en efficiënter te werken. Door het eersteklas zelfreinigende effect van kettingen verliest de machine bovendien geen grip. De slijtage van de banden kan door verstelelementen van de kettingen worden tegengegaan. Tegelijkertijd beschermen de bosbouwkettingen van pewag de bodem door het naar verhouding lage gewicht.

Maar wat te doen als de bodem heel zacht is en onze machines weg zouden zinken? Dan is het tijd voor bosbouwtracks. Door de brede oppervlakken wordt het gewicht van de machine beter verdeeld en wordt voorkomen dat de machine wegzinkt. Asymmetrisch gelaste studs zorgen voor de noodzakelijke grip. Op die manier verliezen we geen houvast, ondanks de bescherming van de bodem.

Een kapotte band is lastig en kost tijd. Bosbouwkettingen en bosbouwtracks beschermen onze banden tegen beschadigingen door rotsen of boomstronken. Ze zorgen niet alleen voor een optimaal houvast en optimale bodembescherming op de meest uiteenlopende ondergronden, maar zorgen tegelijkertijd voor een efficiënte werkwijze. Tijdrovende en dure reparaties door ongevallen en beschadigingen aan onze machines kunnen zo worden voorkomen. Kettingen en tracks van pewag zijn daarom een waardevolle ondersteuning bij de professionele werkzaamheden in de bosbouw.

 

Voor meer veiligheid in het bos: pewag bosbouwproducten!

 

Wij geven u graag advies en helpen u bij de keuze van het geschikte bosbouwproduct. Schrijf een e-mail aan [email protected] of neem contact op met onze klantenservice.Telefoonnummer +31 252 34 09 28.

Meer details over onze bosbouwproducten.