Vindt de juiste sneeuwketting voor uw voertuig!

In winterse omstandigheden kan het gebeuren dat je sneeuwkettingen moet monteren. Daarvoor is de juiste voorbereiding van belang, want niet elke sneeuwketting past op elke bandenmaat. Daarom adviseren wij altijd gebruik te maken van onze sneeuwketting configurator.

Met onze sneeuwketting configurator komt u in enkele stappen achter de juiste sneeuwketting bij uw voertuig in combinatie met uw bandenmaat.

Bij de aanschaf van een sneeuwketting is het belangrijk goed te overwegen of er genoeg ruimte in de wielkast is en dat de sneeuwketting om de band heen past. Niet te los, maar zeker ook niet te strak. Niet elke sneeuwketting past op elke bandenmaat en niet elke sneeuwketting is goedgekeurd voor elk voertuig. Dit heeft te maken met de ruimte in de wielkast. Als er te weinig ruimte in de wielkast is kan de sneeuwketting schade veroorzaken. Niet alleen de sneeuwketting gaat hiervan kapot, maar ook de wielkast kan beschadigen.

Met de sneeuwketting configurator willen wij u op weg helpen met de juiste keuze voor een sneeuwketting. U kunt het voertuig en de bandenmaat aanklikken, vervolgens is te zien welke sneeuwkettingen geschikt zijn voor deze combinatie.

Staat de bandenmaat niet bij uw voertuig, dan wijkt dit af van de standaard bandenmaten. Dan adviseren wij alleen op de bandenmaat te zoeken en advies te vragen bij de autodealer, hoeveel ruimte er minimaal moet zijn in de wielkast om een sneeuwketting te monteren. Bij de uitkomsten welke kettingen passen op de bandenmaat is ook te zien hoeveel ruimte een sneeuwketting nodig heeft.

pewag is wereldwijd leverancier met de productie voor passagiersvoertuigen. Wij bieden sneeuwkettingen van elk voertuig en bandenmaat. Dankzij onze lange traditie en het plezier van innoveren, hebben onze sneeuwkettingen de hoogste kwaliteit en worden geproduceerd in onze eigen fabrieken. Wij zorgen voor maximale veiligheid en comfort in alle weersomstandigheden.

Klik hier om naar de sneeuwketting configurator te gaan.